Orange-Cut Turning ideas into products

ULTRA

De ULTRA is de meest nauwkeurige CNC gestuurde EPS-snijmachine die op de markt te vinden is. Door jarenlange ervaring en kennis met CNC gestuurde machines hebben wij de ULTRA ontwikkelt voor het snijden van EPS (piepschuim), XPS, EPP en foam. Uitgerust met 8 onafhankelijke assen, OC-software, draadspanner en touchscreen bediening heeft deze machine alles in huis wat je nodig hebt om te gaan snijden. Door de combinatie van 4 portalen die haaks op elkaar staan is ieder product van alle in 1 opspanning te bewerken.

UNIEK

Wat de ULTRA uniek maakt is de mogelijkheid om alle vormen in één bewerking te snijden wat deze machine zeer geschikt maakt voor seriematig werk. Dankzij zijn solide opgebouwd framewerk is het mogelijk om draad met verschillende diameters te gebruiken (0,2 tot 0,8 mm). Hierdoor kunnen zowel kleine gedetailleerde als grote schuimvormen voor industrieel gebruik worden gesneden, waarbij altijd de hoogste nauwkeurigheid wordt behaald.

Alle bewerkingen worden op een nauwkeurige manier verwerkt, met slechts één machine. Als u te maken heeft met kleine ambachtelijke of industriële productie van hardschuimproducten, is de ULTRA de geschikte snijmachine voor u.

VERWERKBAAR SCHUIM

EPS

Geëxpandeerd polystyreen

XPS

Geëxtrudeerd polystyreen

EPP

Geëxpandeerd Polypropyleen

Draadtemperatuur

De temperatuur van de snijdraad is computer gestuurd. Op deze manier bent u er zeker van dat u altijd de juiste draadtemperatuur heeft die u instelt voordat u begint met het snijden van het schuimblok. Het houdt de draadtemperatuur op dezelfde waarde, ook in het geval van een plotselinge verandering in spanning of verandering van de draadlengte vanwege het automatische draadspansysteem. Hierdoor worden ook problemen in het materiaal, zoals vocht of niet homogene samenstelling door de computergestuurde voeding op voorhand gecompenseerd.

Eenvoudig in gebruik 

De operator kan complexe sneden op een zeer gemakkelijke en eenvoudige manier uitvoeren dankzij de geavanceerde en intuïtieve software van Orange-cut die alle verschillende stappen van het schuimsnijproces kan beheren. Dit kan zowel automatisch met 1 druk op de knop of door een volledige vrije definiëring van de snijweg.


Technische kenmerken 

Werkbereik / Snijgebied

X=2000-4000 mm – Y=1300 of 1600 mm

Snijsnelheid

3500 mm/min

Nauwkeurigheid

+/- 0,05 mm

Aantal assen

8 onafhankelijk

Draadlengte

2000-4000 mm

Type snijdraad

Titanium

Diameter snijdraad

0,2 tot 0,8 mm

Tafelblad

Gelamineerd

Aandrijfmechanisme

Kogelomloopspindels, tandheugels en ondersteunende geleiden assen

Framewerk

Geanodiseerd aluminium

Stroomvoorziening

230V 50 / 60Hz 0,6KW

Motoren

Stappenmotor

Draadtemperatuur

Digitaal

Bedieningspaneel

OC-interface

Gewicht

1000 kg

Draad spannen

Handmatige spanner

Licentie OC-Software

JA

Touchscreen computer

JA


 
E-mailen
Bellen