Orange-Cut Turning ideas into products

NEXUS

De NEXUS is de meest nauwkeurige CNC gestuurde EPS-snijmachine die op de markt te vinden is. Door jarenlange ervaring en kennis met CNC gestuurde machines hebben wij de NEXUS ontwikkelt voor het snijden van EPS (piepschuim), XPS, EPP en foam. Uitgerust met 4 onafhankelijke assen, OC-software, automatische draadspanner en touchscreen bediening heeft deze machine alles in huis wat je nodig hebt om te gaan snijden. Van rechte snijbewerkingen tot conische en verdraaide snijbewerkingen.

Deze CNC gestuurde EPS-snijmachine is de eerste keuze van EPS-producenten die geëxpandeerd polystyreen verwerken, omdat ze zich vrij voelen om hun eigen creativiteit te uiten zonder enige beperking. Ze zijn namelijk in staat om iedere vorm in schuim te creëren.

NEXUS EPS XPS EPP snijmachine


VEELZIJDIG

Wat de NEXUS bijzonder maakt is de mogelijkheid om veel verschillende soorten werk te maken, dankzij zijn dynamisch en modulair opgebouwd framewerk is het mogelijk om draad met verschillende diameters te gebruiken (0,2 tot 0,8 mm). Hierdoor kunnen zowel kleine gedetailleerde als grote schuimvormen voor industrieel gebruik worden gesneden, waarbij altijd de hoogste nauwkeurigheid wordt behaald.

Alle bewerkingen worden op een nauwkeurige manier verwerkt, met slechts één machine. Als u te maken heeft met kleine ambachtelijke of industriële productie van hardschuimproducten, is de NEXUS de geschikte snijmachine voor u.

MODULAIR

De NEXUS is opgebouwd uit een modulair systeem wat simpelweg wil zeggen dat je hem ten alle tijden kan uitbreiden in lengte, breedte en zelfs een extra D-portaal. De grotere lengte en breedte zorgen ervoor de je meer materiaal in de machine kan laden zodat er grotere bewerkingen kunnen worden verricht. Het extra D-portaal zorgt ervoor dat je 2 keer zo snel kan snijden met dezelfde nauwkeurigheid of 2 verschillende producten tegelijk kunt bewerken in dezelfde machine.

Nexus modulair systeem EPS snijmachine


VERPLAATSBARE PORTALEN

Verplaatsbare portalen zijn een optie bij de NEXUS, de portalen kunnen dan makkelijk verschuiven op het subframe zodat de draadlengte kan worden aangepast voor conische en verdraaide bewerkingen. Ook maakt een kortere draadlengte die aangepast is op de dikte van het blok bij zwaardere schuimsoorten een snellere en nauwkeurig bewerking mogelijk.


VERWERKBAAR SCHUIM

EPS

Geëxpandeerd polystyreen

XPS

Geëxtrudeerd polystyreen

EPP

Geëxpandeerd Polypropyleen


DRAADTEMPERATUUR

De temperatuur van de snijdraad is computer gestuurd. Op deze manier bent u er zeker van dat u altijd de juiste draadtemperatuur heeft die u instelt voordat u begint met het snijden van het schuimblok. Het houdt de draadtemperatuur op dezelfde waarde, ook in het geval van een plotselinge verandering in spanning of verandering van de draadlengte vanwege het automatische draadspansysteem. Hierdoor worden ook problemen in het materiaal, zoals vocht of niet homogene samenstelling door de computergestuurde voeding op voorhand gecompenseerd.

EENVOUDIG IN GEBRUIK

De operator kan complexe sneden op een zeer gemakkelijke en eenvoudige manier uitvoeren dankzij de geavanceerde en intuïtieve software van Orange-Cut die alle verschillende stappen van het schuimsnijproces kan beheren. Dit kan zowel automatisch met 1 druk op de knop of door een volledige vrije definiëring van de snijweg.

TECHNISCHE KENMERKEN

Werkbereik / Snijgebied

X=2000-8000 mm – Y=1300 of 1600 mm

Snijsnelheid

3500 mm / min

Nauwkeurigheid

+/- 0,05 mm

Aantal assen

4 onafhankelijk

Draadlengte

50-8000 mm

Type snijdraad

Titanium

Diameter snijdraad

0,2 tot 0,8 mm

Tafelblad

Gelamineerd

Aandrijfmechanisme

Kogelomloopspindels, tandheugels en ondersteunende geleiden assen

Framewerk

Geanodiseerd aluminium

Stroomvoorziening

230V 50 / 60Hz 0,6KW

Motoren

Stappenmotor

Draadtemperatuur

Digitaal

Bedieningspaneel

OC-interface

Gewicht

600 kg

Draad spannen

Automatische spanner

Licentie OC-Software

JA

Touchscreen computer

JA


MADE IN HOLLAND

Alle assemblage handelingen aan de NEXUS machine worden verricht in Nederland. De zorg voor de constructie, hoogwaardige componenten, CNC-technologie gecombineerd met de OC-software en onze ervaring zijn de garantie dat u de beste CNC-schuimsnijmachine koopt.

TOEPASSINGEN

De perfecte snijmachine voor grote of kleine, seriematige of enkel stuks gedetailleerde vormen dankzij de veelzijdigheid. Met de NEXUS kunt u zeer gedetailleerde 3D-schuimletters, logo's, borden, versierde EPS-kroonlijsten / borstweringen, prototypes of grote vormen voor de industriële sector produceren, zoals polystyreenpanelen, platen, externe isolatieplaten, lijstwerk, prefab, geïsoleerde rolluikkasten, dakisolatieplaten, decoratieve elementen, zwembadontwerp en -componenten, verpakkingsdozen of beschermingen, filmset, scenografie, saunabedden en meubels.

 

 • EPS belletering
 • Piepschuim wanden
 • EPS wanden
 • EPS piepschuim blow up
 • EPS piepschuim dakgoten
 • EPS piepschuim dakgoten
 • EPS diverse vormen
 • Piepschuim diverse vormen
 • EPS piepschuim pilaren
 • Piepschuim EPS pilaren
 • EPS piepschuim modelvliegtuig
 • Diverse vormen in piepschuim
 • Diverse vormen in EPS
 • EPS piepschuim XPS Belletering
 • piepschuim eps isolatie


 
E-mailen
Bellen