Orange-Cut Turning ideas into products

Bouw

Betonmallen 

EPS kan uitstekend worden toegepast voor betonmallen, juist bij het maken van complexe betonconstructies welke vaak voorkomen bij architectonische betonprojecten. Traditioneel worden betonbekistingen gemaakt van hout of staal wat een uitstekende oplossing is bij rechte en simpele constructies. Echter bij het maken van driedimensionale vloeiende en gekromde betonconstructies is dit op de traditionele manier erg complex. 


Isolatie

Piepschuim heeft een hoge isolatiewaarde en daarom zie je ook dit ook veel voorkomen als isolatie bij bouwconstructies. Het is goed bestand tegen weers- en temperatuursinvloeden, onderhoudsvrij en vermindert het transport van vocht naar de woning. Hierdoor behoudt het tempex de isolatiewaarde gedurende de jaren omdat het isolatiemateriaal niet veroudert of verweert.

Sierlijsten

Een sierlijst ofwel kooflijst neemt over het algemeen niet heel veel ruimte in, de kracht zit hem juist in de subtiliteit in de lijst waarmee een plafond smoel en uitstraling krijgt. De functie van een kooflijst is puur decoratief. Gips en hout zijn beide erg zware materialen en daardoor lastig te installeren. Mede door de eenvoud om mooie vormen die ermee te maken zijn en het gewicht van EPS en XPS worden deze materialen vaak gebruikt om kooflijsten te maken.

Daklijsten en -goten

Ook daklijsten en -goten kunnen worden geïsoleerd door EPS. Doordat al onze machines met een extreme nauwkeurigheid werken worden deze vormen pasklaar voorgesneden om vervolgens in een aluminium profiel te worden geschoven. 
E-mailen
Bellen